ГоловнаПолітика

МВС сьогодні проводить обшуки у всіх підозрюваних у теракті під Радою

У справі 31 серпня затримано 20 осіб, ще близько 200 осіб - це свідки

МВС сьогодні проводить обшуки у всіх підозрюваних у теракті під Радою
Фото: EPA/UPG

Сьогодні правоохоронці проводять обшуки в будинках представників ВО "Свобода" у справі про теракт біля Верховної Ради 31 серпня.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, обшуки проводять у всіх підозрюваних. Так, сьогодні почалися обшуки в будинку керівника контрольно-ревізійної комісії ВО "Свобода" Олега Гелевея, в будинку члена Одеської обласної організації ВО "Свобода" Гліба Громова, в квартирі члена Одеської ВО "Свобода" Олександра Станкова. Також міліція проводить обшук у будинку дружини голови Київської обласної організації партії "Свобода" Ігоря Сабія, у першого номера списку об'єднання Одеської облради Костянтина Василькевича, а також у журналістки "Українського тижня", бійця-добровольця Валерії Бурлакової.

"Обшук проводиться слідчим управлінням у зв'язку зі справою 31 серпня. Я нагадаю про те, що вже четвертий боєць Національної гвардії вчора помер від травм, отриманих 31 серпня. Він перебував у комі і так і не вийшов з неї. Відповідно, зараз чотири загиблих і понад 138 людей поранено", - заявив Варченко в ефірі каналу "112 Україна".

За словами Варченка, у справі 31 серпня затримано 20 осіб, 20 людей розглядають як підозрюваних в організації цієї сутички, ще близько 200 - це свідки у цій справі.

Як повідомив кореспондент LB.ua, вже закінчився обшук у "свободівця" Сергія Бойка. У нього вилучили комп'ютер і фотоапарат.

Нагадаємо, у справі про теракт під Радою трьом екс-нардепам від "Свободи" - Ігореві Швайці, Юрію Сиротюку і Едуарду Леонову - висунуто підозру в організації масових заворушень. Швайку суд відпустив на поруки, Леонова - під домашній арешт, а Сиротюка заарештували на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram