ГоловнаПолітика

МЗС вважає безвідповідальним блокування бойовиками доправлення гумвантажів на Донбас

Такі дії порушують міжнародне право і Мінські домовленості, вважає Київ.

МЗС вважає безвідповідальним блокування бойовиками доправлення гумвантажів на Донбас
Фото: Макс Левин

Міністерство закордонних справ вважає безвідповідальним і неприйнятним блокування бойовиками доставки гуманітарних вантажів міжнародних організацій на території окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

МЗС висловлює глибоку стурбованість такими діями незаконних збройних формувань, вважаючи їх неприпустимими з наближенням осінньо-зимового періоду.

Такі дії суперечать міжнародним гуманітарним принципам, порушують міжнародне право, а також Мінські домовленості, що передбачають безпечний доступ, доставку і розподіл гуманітарної допомоги для тих, хто її потребує, зазначили в міністерстві.

Україна підтверджує виняткову важливість співпраці з міжнародними гуманітарними організаціями й обіцяє надалі всіляко сприяти організації безперебійної доставки гуманітарної допомоги цивільному населенню, яке проживає на окупованих територіях Донбасу.

Нагадаємо, раніше ООН заявила про рішення бойовиків ЛНР заборонити діяльність співробітників гуманітарних установ на не підконтрольній Україні території. УВКБ закликало всі сторони надати повний гуманітарний доступ до населення на сході України і забезпечити умови для безперешкодного пересування гуманітарної допомоги і персоналу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram