ГоловнаПолітика

"Народний фронт" готовий проголосувати за скасування застав для корупціонерів

"Не може людина, яка взяла хабар, за якісь 10-20% того хабара вийти на свободу".

"Народний фронт" готовий проголосувати за скасування застав для корупціонерів
Николай Величкович
Фото: mvs.gov.ua

Фракція "Народного фронту" у Верховній Раді вирішила підтримати скасування застав для осіб, заарештованих за підозрою в корупційних злочинах. Про це повідомив нардеп Микола Величкович в ефірі телеканалу "112" у четвер.

"Ми неодноразово на фракції обговорювали питання ліквідації застави для корупціонерів, і для нас це питання буде принциповим, щоб ми проголосували за таку норму", - сказав він.

Величкович зазначив, що "не може людина, яка взяла хабар, за якісь 10-20% того хабара вийти на свободу до суду". "Хабарник повинен сидіти під арештом до суду, щоб він не міг впливати на процеси, свідків або не втік до процесу", - додав він.

Нагадаємо, 9 вересня електронна петиція про скасування грошової застави для корупціонерів набрала понад 25 тис. підписів.

Після цього Президент України Петро Порошенко провів зустріч з керівниками фракцій коаліції, на якій обговорювалася низка важливих законопроектів, які Верховна Рада має розглянути найближчим часом. Під час бесіди Президент закликав знайти компроміс всередині коаліції щодо законопроекту про підвищення або відміні мінімальної суми застави при обранні запобіжного заходу у ряді вироків, пов'язаних з корупцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram