ГоловнаПолітика

Путін використовує Україну для виправдання, - Клімкін

Окупація Криму перевернула мізки європейцям, залишилися ще росіяни.

Путін використовує Україну для виправдання, - Клімкін
Фото: 24.ua

Ні Україна, ні світова громадськість ніколи не визнають анексії Криму, інакше тоді російські війська не зупиняться на Україні та Сирії.

Таку думку в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" висловив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Щодо Криму компромісу, щодо його належності Росії, ніколи не буде. Не буде в нас, не буде в цивілізованому світі, оскільки якщо один раз визнати, що окупація - це ок, то це вже незворотний процес. Бо тоді логіка: спершу Крим, потім Сирія, потім російські війська з'являться ще десь. І так окупація стане фактом життя", - зазначив Клімкін.

"Жоден український політик ніколи не піде на компроміс щодо Криму. Адже це не питання політики, якихось там угод, явних чи прихованих - це питання розуміння того, як повинен функціонувати світ. Окупація Криму, вона перевернула мізки дуже багатьом європейцям. Зокрема я спостерігав це в Німеччині. Так, безліч людей, які ставилися до Росії загалом позитивно чи стримано-позитивно, вони тотально поміняли свою думку", - додав міністр.

При цьому голова МЗС зазначив, що, на його думку, згортання активності на Донбасі станеться тоді, коли Володимир Путін почне шукати способи "зберегти обличчя" - не так для міжнародної спільноти, як усередині своєї країни. "Фактор України часто використовують в Росії для виправдання - тут у нас санкції, тут ще щось, а тут ось це не вдалося. Однак наступного року це ж не спрацює. Наступного року в Росії вибори - парламентські та місцеві. Ці вибори будуть розглядатися як певна платформа, трамплін для наступних кампаній", - вважає Клімкін.

Докладно про це читайте в повній версії інтерв'ю "Голова МЗС Клімкін: «Усім конфліктом на Донбасі управляють з Москви»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram