ГоловнаПолітика

"ДНР" не впустила гумконвой Червоного Хреста

8 вантажівок повернулися на українську територію.

"ДНР" не впустила гумконвой Червоного Хреста
Фото: barev.net

Терористи в четвер не впустили в Донецьк 8 вантажівок із гуманітарною допомогою від Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Як повідомляють на сайті Держприкордонслужби, вантажівки пройшли на територію "ДНР" близько 15:00 через контрольний пункт в'їзду/виїзду "Бугас". Проте через три години ці транспортні засоби з продуктами харчування та засобами гігієни повернулися - представники незаконних збройних формувань не пропустили їх із невідомих причин.

22 вересня прикордонники пропустили через "Бугас" 16 вантажних автомобілів МКЧХ. Вантажівки прямували з Дніпропетровська до Донецька і везли продукти харчування тривалого зберігання загальною вагою понад 275 тонн.

Як повідомляють на сайті МККК, з 22 вересня одночасно по обидва боки від лінії розмежування відновився розподіл допомоги, який мав тривати до п'ятниці, 25 вересня. Зробити це дозволило дотримання режиму тиші на Донбасі.

Нагадаємо, в ООН вчора повідомили, що "ЛНР" наказала співробітникам установ ООН покинути підконтрольну територію до 25 вересня. Одночасно в "ДНР" виникли проблеми з "акредитацією" міжнародних неурядових організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram