ГоловнаПолітика

Путін підтримує сирійські спецслужби, - Клімкін

Президент РФ вважає силовиків основою стабільності.

Путін підтримує сирійські спецслужби, - Клімкін
Фото: 24.ua

Класичний російський підхід - створити кризу і брати участь у її розв'язанні.

Так прокоментував участь Росії в сирійському конфлікті в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" голова МЗС України Павло Клімкін.

"Це класичний російський підхід: зробити щось для створення кризи або навіть двох криз. Так, щоб потім ці кризи можна було б «розрулювати» лише за участю Росії. Тому, так, взаємодія з Росією (в урегулюванні кризи на Близькому Сході, - ред) буде. І в питанні Сирії, і, можливо, в інших питаннях, однак це не дасть глобальних змін у відносинах Заходу з Росією", - упевнений міністр.

При цьому він уточнив, що РФ підтримує не тільки сирійського президента, а й спецслужби.

"Річ у тому, що в Сирії сьогодні не залишається помірної опозиції. Там є радикали, є різні групи... І є Асад. Але Росія підтримує не так Асада, Росія підтримує армію та спецслужби, які є, як вона вважає, основою стабільності. У Росії, у Путіна є на них певний вплив. І сьогодні він на цьому гратиме. Тому він буде грати не один день - щоб дійсно знайти рішення, він буде грати на перспективу", - зазначив Клімкін.

Докладно про це читайте в повній версії інтерв'ю "Голова МЗС Клімкін: «Усім конфліктом на Донбасі управляють з Москви»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram