ГоловнаПолітика

Путін піде на дестабілізацію ситуації на Донбасі, якщо не отримає бажаного в питанні Сирії, - Клімкін

Зустріч Путіна і Обами може багато вирішити.

Путін піде на дестабілізацію ситуації на Донбасі, якщо не отримає бажаного в питанні Сирії, - Клімкін
Фото: 24.ua

Якщо лідери європейських країн і США належно не відреагують на участь Росії в сирійському конфлікті, президент Росії Володимир Путін може знову піти на дестабілізацію ситуації на сході України.

Таку думку в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" висловив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Я згоден із тим, що якщо ситуація в питанні Сирії та з деяких інших питань не знайде певного продовження в розмовах у Вашингтоні і - дещо меншою мірою - з Європейським Союзом, Росія і Путін можуть свідомо піти на дестабілізацію ситуації на Донбасі" , - зазначив Клімкін.

Водночас голова МЗС висловив упевненість, що в нинішній ситуації спроби атакувати Мар'їнку, які робили перед переговорами в Мінську, не спрацюють.

"Якщо це відбудеться (відновлення активних військових дій з боку РФ - ред.), така дестабілізація буде спрямована на нас - на Україну. Це - нова логіка, як застава якої ми будемо жити тривалий час. Повинні навчитися жити", - резюмував Клімкін.

Нагадаємо, 28 вересня в рамках 70-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку президент США Барак Обама після тривалих вагань усе-таки зустрінеться з російським колегою Володимиром Путіним. Очікують, що американський лідер може торкнутися теми припинення вогню на сході України, а також участі Росії в сирійському конфлікті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram