ГоловнаПолітика

Ложкін нічого не знає про кримінальну справу в Австрії

Глава АП стверджує, що діяв, діє і має намір діяти прозоро і відкрито.

Ложкін нічого не знає про кримінальну справу в Австрії
Фото: Макс Требухов

Правоохоронні органи жодної з країн світу ніколи не зверталися з якимись претензіями.

Про це заявив глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін, коментуючи заяву депутата з фракції БПП Сергія Лещенка про те, що в Австрії главу АП перевіряють у справі про відмивання грошей, повідомляє ЛІГА.net.

"Правоохоронні органи жодної з країн світу ніколи не зверталися до мене з якими-небудь претензіями. У разі надходження відповідних запитів для мене не є проблемою надати вичерпну інформацію", - заявив глава АП.

Він також зазначив, що, будучи тривалий час бізнесменом, а останні 15 місяців працюючи на державній службі, "діяв, діє і має намір діяти прозоро і відкрито, у повній відповідності до законодавства".

Раніше депутат фракції БПП Сергій Лещенко заявив, що Австрія нібито надіслала в Генпрокуратуру України запит про правову допомогу в розслідуванні, яке проводиться Віднем стосовно транзакцій, здійснених Ложкіним. Нардеп повідомив, що, за інформацією джерел в АП, справа стосується продажу Ложкіним "Українського медіа-холдингу" в 2013 році структурам Сергія Курченка, коли транзакції проводилися з офшорних фірм на офшорні фірми через рахунки в австрійських банках.

Нагадаємо, офіційно суму оборудки з продажу УМХ не розголошували, проте в ЗМІ називали суму від 365 млн до 500 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram