ГоловнаПолітика

Гройсман обіцяє передати петицію про право на зброю до Конституційної комісії

Люди хочуть вільно володіти зброєю, бо недопрацьовує правоохоронна система, вважає спікер.

Гройсман обіцяє передати петицію про право на зброю до Конституційної комісії
Фото: polittech.org

Найближчим часом документи щодо петиції про вільне володіння зброєю передадуть робочій групі з прав людини Конституційної комісії.

Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу “112”.

За його словами, "безперечно, у групу, яка займається правами людей, я направлю за поданням Президента ці матеріали для розгляду, і відповідно нехай фахівці вже визначаються з приводу подальшого розгляду цього питання".

Водночас, висловлюючи свою позицію "як громадянина", Гройсман зазначив, що зараз не час приймати рішення про вільне володіння зброєю.

За словами Гройсмана, у людей виникає необхідність вільно володіти зброєю в тому контексті, що недопрацьовує правоохоронна система, яка мала забезпечити людям захист.

Він вважає, що реформування правоохоронних органів, зокрема, створення поліції, "дозволить забезпечити цей спокій у такий надзвичайно важкий період, коли багато незаконної зброї знаходиться у людей на руках, на превеликий жаль".

Гройсман вважає, що, можливо, це питання треба розглядати, але трохи пізніше, можливо, через кілька років".

Нагадаємо, 24 вересня Президент України Петро Порошенко звернувся до голови Конституційної комісії, голові Верховної Ради Гройсмана з проханням розглянути на робочій групі Конституційної комісії питання про право вільно володіти вогнепальною зброєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram