ГоловнаПолітика

Громадські організації створили коаліцію "Народна Конституція"

Громадянське суспільство пропонує новий підхід до зміни Конституції.

Громадські організації створили коаліцію "Народна Конституція"
Фото: Макс Левин

У четвер, 24 вересня, громадські організації Global Ukrainians, "Конституційний Конвент" і "Україна - це я" підписали меморандум про створення коаліції громадянського суспільства "Народна Конституція". Про це пише РБК-Україна з посиланням на повідомлення прес-служби коаліції.

Метою коаліції є налагодження конституційного процесу через підготовку законопроекту, який повинен визначити порядок формування і статус органу установчої влади, уповноваженого розробити проект нової Конституції України, а також сприяння подальшому ухваленню цього законопроекту у Верховній Раді України.

Коаліція сформована на принципах добровільності, самоврядування, прозорості, відкритості, публічності та політичної незаангажованості.

Членами коаліції можуть бути громадські об'єднання, вищі навчальні заклади та наукові установи, а також експерти, науковці та фахівці у сфері конституціоналізму, які мають належну професійну репутацію, дотримуються стандартів політичної неупередженості і поділяють положення меморандуму про створення коаліції.

Коаліція відкрита для приєднання до неї нових учасників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram