ГоловнаПолітика

Суд у справі російських спецпризначенців розпочнеться 29 вересня

Адвокат упевнена, що буде повернення обвинувального акта

Суд у справі російських спецпризначенців розпочнеться 29 вересня

Голосіївський районний суд Києва 29 вересня почне розглядати справу російських ГРУшників Євгена Єрофєєва й Олександра Александрова.

Про це повідомила адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська на своїй сторінці у Фейсбуці.

Соколовська вважає, що Головна військова прокуратура України подала обвинувальний акт із порушенням порядку підсудності розгляду справи.

"Учора, порушивши порядок позначення підсудності розгляду кримінального провадження за звинуваченням Єрофєєва Є.В. й Александрова О.А., ГВП ГПУ подала обвинувальний акт із реєстром у Голосіївський суд міста Києва. Колегією суддів було призначено підготовче засідання у справі. Судячи з інформації, отриманої мною щойно від помічника судді Голосіївського суду м. Києва, підготовче засідання відбудеться 29 вересня 2015 року о 09:00", - написала адвокат.

"Я глибоко переконана, що буде повернення обвинувального акта, але попри це, як і обіцяла, повідомляю про перше засідання у справі Єрофєєва й Александрова", - додала Соколовська.

Нагадаємо, Александрова і Єрофєєва затримали 16 травня в зоні проведення АТО в районі Щастя під час спроби захопити стратегічний міст.

19 травня українські слідчі оголосили затриманим підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності "ЛНР". 22 травня

Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Суд над Александровим і Єрофєєвим розпочнеться у вересні і повинен проходити в Україні, повідомили в СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram