ГоловнаПолітика

Єврокомісар з питань юстиції вперше відвідає Україну

Мета візиту - у підтримці проведення реформ у сфері юстиції та боротьби з корупцією

Єврокомісар з питань юстиції вперше відвідає Україну

Європейський комісар з питань юстиції, прав споживачів та гендерної рівності Віра Юрова відвідає Київ 24-25 вересня з метою підтримки реформ у профільній сфері.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Мета візиту єврокомісара полягає в підтримці проведення реформ у сфері юстиції та боротьбу з корупцією", - повідомив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, коментуючи візит Юрової в Україну.

У прес-службі представництва ЄС зазначили, що це буде перший візит єврокомісара з питань юстиції в Україну.

"За останні кілька місяців Україна запустила механізм важливих реформ у сфері юстиції. Тепер їх слід перенаправити в русло конкретних практичних кроків. Я з нетерпінням чекаю зустрічі з українськими чиновниками та іншими організаціями, які залучені в процес реформ, щоб підготувати майбутні механізми для підтримки України в боротьбі з корупцією та організованою злочинністю", - заявила сама Юрова.

Під час свого візиту єврокомісар планує зустрітися з Президентом Петром Порошенком, Прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і Міністром юстиції Павлом Петренком, а також представниками Генеральної прокуратури і Верховної Ради.

"Також Віра Юрова обговорить реформи у сфері юстиції з експертами в цій галузі і з представниками громадянського суспільства, відвідає Консультаційну місію ЄС і членів проекту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні", завдання якого полягає у розвитку та впровадженні комплексних реформ у сфері юстиції, враховуючи кращий досвід країн-членів ЄС", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше єврокомісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Хан поквапив Україну з конституційною реформою. За його словами, вона повинна завершитися до кінця осені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram