ГоловнаПолітика

Артемівська міськрада проголосувала за перейменування міста в Бахмут

Верховну Раду просять повернути місту історичну назву

Артемівська міськрада проголосувала за перейменування міста в Бахмут
Фото: rbc.ua

Артемівська міська рада в середу проголосувала за перейменування міста в Бахмут.

Як повідомляє видання "Вечерний Бахмутъ", з цього приводу зібралася рекордна за останні кілька років кількість народних обранців - 45 з 60-ти. 31 з них підтримав рішення про перейменування, це мінімально необхідна кількість голосів для ухвалення рішення. Вісім депутатів висловилося проти перейменування, троє утрималося, ще троє не взяли участі в голосуванні.

Ухваленим рішенням депутати також перейменували 81 об'єкт топоніміки в Артемівську, які не відповідають законам про декомунізацію.

Нагадаємо, що перейменування адміністративно-територіальних одиниць за законодавством належить до компетенції Верховної Ради України. Таким чином, місто назвати Бахмутом можуть тільки народні депутати.

Згідно з ухваленим Верховною Радою законом про заборону комуністичної символіки, місцева влада в Україні зобов'язана перейменувати всі населені пункти та вулиці з радянськими назвами. Артемівськ - у тому числі.

Зазначимо, що Артемівськ (до 1921 року - Бахмут) намагалися перейменувати двічі: вперше - 15 жовтня 1941 року, після окупації міста німецькими військами, вдруге - 1 грудня 1991 року, коли в місті провели референдум про повернення місту його історичної назви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram