ГоловнаПолітика

Яценюк зажадав звільнити начальника Чорнобильської зони

Прем'єр підозрює чиновника в лобіюванні "своїх" фірм.

Яценюк зажадав звільнити начальника Чорнобильської зони
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зажадав від Кабміну звільнити начальника Чорнобильської зони відчуження. Про це він заявив під час виїзного засідання уряду, яке сьогодні проходить у Полтаві.

За словами прем'єра, бажання звільнити начальника зони виникло в нього після того, як він поспілкувався з іноземними партнерами України з будівництва нового безпечного конфайнменту на Чорнобильській атомній станції.

"Я пропоную Кабінету Міністрів звільнити керівника Чорнобильської зони відчуження. Звільнити у зв'язку з тим, що за останні кілька місяців після мого візиту на Чорнобильську станцію... там навели "лад". Наприклад, замінено кейтерингову компанію, яка годувала французьких працівників протягом декількох років, - прийшов лист від фірми "Роги і копита", що в них французи харчуватимуться краще. Кілька компаній, які мали ліцензії на проектні та будівельні роботи, отримали лист від керівника зони про те, що їхні ліцензії зупинено, відкликано і їхні послуги більше не потрібні", - пояснив прем'єр.

Він попросив МВС дослідити ці факти, а членів уряду - підтримати відставку чиновника.

Нагадаємо, що в травні цього року Кабмін України на посаду голови Державного агентства з управління зоною відчуження призначив Юрія Антипова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram