ГоловнаПолітика

Тука вирішив видавати дозволи на проїзд фур

Захід покликаний усунути контрабандну схему.

Тука вирішив видавати дозволи на проїзд фур
Фото: dyvys.in

Голова Луганської обладміністрації Георгій Тука придумав, як побороти контрабандне ввезення продуктів на окуповану територію.

Він підписав розпорядження, згідно з яким обладміністрація буде щомісяця визначати перелік компаній, яким дозволено перевозити товари, й обсяг вантажу, який вона може перевезти між блокпостами першого і другого рубежів, повідомляється на сайті ЛОВЦА.

Це розпорядження покликане побороти практику, коли фури проїжджають блокпости першого рубежу з документами на перевезення вантажу для забезпечення потреб населених пунктів, розташованих уздовж лінії розмежування. Фактично ж фури везли товар далі - на окуповану територію.

Перелік оновлюватимуть щомісяця. Дані про обсяг товару і необхідну кількість основних продуктів харчування для забезпечення потреб жителів населених пунктів надаватимуть керівники районних адміністрацій, розташованих на лінії розмежування. Список суб'єктів господарської діяльності, яким дозволено перевозити товари, передаватимуть на блокпости, а також оприлюднюватимуть на офіційному сайті Луганської обладміністрації щомісяця.

Нагадаємо, з липня Україна зробила суворішим режим проїзду фур через лінію розмежування. Дозволено лише ввезення гуманітарної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram