ГоловнаПолітика

РФ повезла в Крим групу польських школярів

Переможців конкурсу на знання російської літератури "нагородили" порушенням українського законодавства.

РФ повезла в Крим групу польських школярів
Польские ученики в Москве перед отправой в Крым
Фото: rospolcentr.ru

Фонд "Російсько-польський центр діалогу і злагоди" відправив у Крим групу польських школярів із Білостока і з Підляського воєводства, які перемогли в конкурсі на знання російської літератури.

Про це пише Gazeta Prawna.

Формально метою поїздки є відвідування музеїв і місць, пов'язаних з російськими письменниками і поетами. При цьому було організовано зустріч з окупаційною владою півострова. Директор центру Юрій Бондаренко заявив у коментарі газеті, що школярі повинні мати право оцінювати ситуацію в Криму самостійно, хоча додав, що візит не має політичного характеру.

Він також зазначив, що в документах польських школярів не ставитимуть відміток про відвідування півострова. Так Бондаренко відповів на запитання, чи розуміє він, що створює проблеми для дітей, які мимоволі порушують українське законодавство.

Візит польських учнів у Крим триватиме до четверга, після чого вони проведуть ще кілька днів у Москві.

Фонд "Російсько-польський центр діалогу і злагоди" створили 2011 року. Засновником виступило Міністерство культури РФ. Метою роботи фонду, згідно зі статутом, є "розширення гуманітарного співробітництва між Російською Федерацією і Республікою Польща в галузі культури, науки і освіти та сприяння російсько-польському діалогу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram