ГоловнаПолітика

31 депутат готовий взяти Сиротюка на поруки

Суд розглядає апеляцію на утримання під вартою.

31 народний депутат готовий узяти на поруки члена ВО "Свобода" Юрія Сиротюка, якого затримали за підозрою в участі у заворушеннях під час мітингу під Верховною Радою 31 серпня.

Фото: Олександр Рудоманов

Як повідомляє кореспондент LB.ua, список нардепів зачитали на засіданні в Апеляційному суді Києва, де розглядають апеляцію Сиротюка на обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Захист "свободівця" наполягає на м'якішому заході. При цьому адвокат наполягає, що немає доказів застосування Сиротюком сили проти нацгвардійців. На всіх фотографіях, за його словами, видно лише, як Сиротюк замахується, але не його удари. Крім того, захист наполягає на тому, що немає доказів того, що знімки зроблено саме в день акції.

Держзвинувачення при цьому виступає проти зміни запобіжного заходу.

Фото: Олександр Рудоманов

Зазначимо, що 17 вересня Апеляційний суд переніс розгляд апеляції на 22 число, оскільки в суд не надійшли всі потрібні матеріали.

Нагадаємо, Сиротюка затримали в рамках розслідування трагічних подій 31 серпня під час мітингу під Верховною Радою, організованого "Свободою". Того дня в силовиків після численних бійок кинули гранату, в результаті чого загинули троє нацгвардійців, сотні були поранені.

Кількох членів ВО "Свобода" затримали. Проте пізніше суд відпустив на поруки колишнього міністра аграрної політики і продовольства, одного з лідерів "Свободи" Ігоря Швайку. А екс-нардепу Едуардові Леонову визначили запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram