ГоловнаПолітика

Порошенко: Росія буде загрозою для України ще багато років

"Україна і НАТО де-юре не союзники, але де-факто - більше, ніж партнери"

Порошенко: Росія буде загрозою для України ще багато років
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вважає, що Росія залишатиметься загрозою для України й усіх країн колишнього соціалістичного блоку ще багато років.

Про це він заявив на засіданні Ради нацбезпеки і оборони, яке проходить у вівторок за участю генсека НАТО Єнса Столтенберга.

"Загроза російського вторгнення, загроза продовження агресії нікуди не зникає. На жаль, ми змушені із цим жити довгі роки. Ні для України, ні для європейських держав, особливо з колишнього соціалістичного табору, не буде спокійних років найближчим часом", - заявив

Порошенко.

Тому він вважає, що для України і НАТО співпраця - це стратегічне питання. "На тлі цієї агресії співпраця України і НАТО - абсолютно не другорядне, а стратегічне питання і для України, і для НАТО, і для глобальної безпеки. Воно далеко виходить за межі національного та регіонального характеру", - сказав Порошенко.

Він додав, що вже зараз Україна і НАТО близькі як ніколи, і висловив сподівання, що на наступному саміті Україна-НАТО у Варшаві 2016 року вони стануть ще ближчими. "Україна і НАТО де-юре не союзники, але де-факто - більше, ніж партнери", - сказав він.

Нагадаємо, що на початку 2014 року Росія анексувала Кримський півострів, а трохи пізніше розпалила збройний конфлікт на території Донбасу. Його жертвами стали близько 2 тисяч українських солдатів, а загалом через військові дії загинули щонайменше 8000 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram