ГоловнаПолітика

Суд у Ростовській області почав розглядати справу Савченко по суті

Зал суду заповнено козаками замість журналістів

Суд у Ростовській області почав розглядати справу Савченко по суті
Фото: EPA/UPG

У Ростовській області суд почав розгляд справи української льотчиці, народного депутата Надії Савченко по суті.

Про це повідомляє "Медиазона".

Справу розглядає колегія суддів Донецького міськсуду під головуванням Леоніда Степаненка.

Як повідомив адвокат Марк Фейгін, засідання проходить у закритому для преси режимі. Також пристави без пояснень вивели із залу засідань групу молодих людей у вишиванках і футболках з українськими орнаментами.

"Зал заповнений козаками замість журналістів. Нікого з преси не пустили. Ось вам і відкритий суд", - написав адвокат у Твіттері.

Представник суду повідомив, що пресу на засідання не пустять - журналістам запропоновано спостерігати трансляцію у фойє. Адвокат Фейгін заявив репортерам, що має намір домагатися виправдання, але його підзахисна "готова до будь-якого вироку", і ділиться припущенням, що "частина суддів "прикомандирована" з Ростова".

"Тоді взагалі буде незрозуміло, навіщо суд проводять у Донецьку", - міркує захисник.

Тим часом до будівлі суду під'їхав консул України в Ростові-на-Дону Олександр Ковтун.

Нагадаємо, суд продовжив арешт Савченко на півроку. Їй інкримінують убивство загальнонебезпечним способом двох і більше осіб з мотивів політичної ненависті, здійснене групою осіб; замах на цей самий злочин; незаконний перетин кордону. Українці загрожує до 25 років колонії.

Як заявляють у справі, Савченко після початку російської агресії в Україні служила в добровольчому батальйоні "Айдар", 17 червня 2014 року передала товаришам по батальйону координати для артилерійського обстрілу, в результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин. Долучення до справи епізоду замаху на вбивство слідство пояснювало тим, що в результаті цього обстрілу могли загинути й інші цивільні особи. Також у справі стверджують, що надалі Савченко незаконно проникла на територію Росії, де і була затримана. Насправді Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" іще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, і була незаконно вивезена до Росії, де проти неї сфабрикували справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram