ГоловнаПолітика

Аваков пообіцяв до березня патрульну поліцію "у всіх містах"

МВС форсує підготовку патрульних

Аваков пообіцяв до березня патрульну поліцію "у всіх містах"
Фото: Сергей Нужненко

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що до березня 2016 року патрульна поліція працюватиме у всіх містах України, повідомляє прес-служба МВС.

"Я вважаю, що до березня по всій країні працюватиме патрульна поліція у всіх містах. І до цього моменту почнуть іти наступні: дорожня поліція, яка замінить ДАІ, замість дільничних будуть нові поліцейські, нова кримінальна служба, нові слідчі", - заявив міністр.

В Україні в цілому 460 міст (з урахуванням окупованих територій). Наразі патрульні працюють тільки у Києві, Львові та Одесі. У Харкові, Миколаєві, Луцьку, Ужгороді, Мукачевому, Хмельницькому, Дніпропетровську їх уже готують, в Івано-Франківську, Вінниці, Чернігові, Херсоні, Черкасах та Кременчуці - набирають. На черзі також Полтава, Слов'янськ, Краматорськ, Житомир, Чернівці, Рівне, Запоріжжя, Тернопіль, Кіровоград, Кривий Ріг, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Маріуполь і Суми. Про плани запускати патрульну поліцію в інших містах поки не повідомлялося.

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що з 7 листопада в Україні не буде старої міліції - її замінить нова поліція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram