ГоловнаПолітика

ГПУ задоволена результатами першого етапу тестування

Середній бал - 77 зі 100 можливих.

ГПУ задоволена результатами першого етапу тестування
Фото: Вадим Крутивус

Генпрокурор Віктор Шокін повідомив про успішне завершення першого етапу тестування на керівні посади у створюваних місцевих прокуратурах. Другий етап тестування розпочнеться 26 вересня.

"16 вересня завершився перший етап тестування на знання законодавчої бази. Хочу вам повідомити, що цей етап показав дуже високі показники в усіх регіонах України. Приблизно 77% зі 100% набрали і наші співробітники прокуратури, і зовнішні претенденти на місця в прокуратуру", - розповів генпрокурор на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, цей дуже високий відсоток дає надію, що майбутні співробітники місцевих прокуратур будуть професіоналами.

Шокін наголосив, що на першому етапі побували спостерігачі від Європейського Союзу.

Генпрокурор запевнив, що перший етап тестування пройшов прозоро.

"Було більш ніж 10 тис. учасників тестування, на всіх напрямках надійшло 244 скарги, було задоволено 196 скарг з різних причин. Це і є тією прозорістю, відкритістю", - сказав він.

Генпрокурор висловив переконання в тому, що не менш високі здібності кандидати на посади в місцеві прокуратури покажуть на наступному етапі тестування. "26 вересня починається другий етап. Завдяки допомозі Європейського Союзу закуплено 11400 тестів", - сказав Шокін.

За його словами, за законодавством, проходження на детекторі брехні можливе насамперед за згодою людини і коли проводиться судово-психіатрична експертиза. "Якщо буде згода людей на це, а я впевнений, що в Генеральній прокуратурі України будуть усі на це згідні, ми будемо це практикувати", - зазначив генпрокурор.

Зі свого боку голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський наголосив, що реформи в правоохоронних органах і судовій системі передусім необхідні для відновлення довіри та залучення інвестицій в Україну. "Для нас дуже важливо, щоб ці тестування... були відкриті для людей, які перебувають поза системою, юристів-професіоналів, які хочуть узяти безпосередню участь у реформах і зробити прокуратуру сучасною і прогресивною установою", - сказав він.

Нагадаємо, тестування для кандидатів на посади голів місцевих прокуратур почалося 5 вересня.

Під час реформи прокуратури передбачено значно скоротити чисельність її працівників - з 19 тисяч до 15 тисяч, а в перспективі - до 12 тисяч. Кількість самих прокуратур скоротять із 639 до 178.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram