ГоловнаПолітика

Порошенко зажадав вироків для колишніх регіоналів

Президент нагадав, що організатори вбивств на Майдані залишаються без покарань

Порошенко зажадав вироків для колишніх регіоналів
Фото: www.dyvys.in

Президент Петро Порошенко заявив, що правоохоронні органи повинні зайнятися розслідуванням злочинів, скоєних представниками попередньої влади.

"Я разом із суспільством вимагаю: представники колишньої влади повинні опинитися на лаві підсудних. Ми дали їм можливість через заочне судочинство, навіть якщо вони втекли, понести відповідальність. Це - моя чітка задача для правоохоронної та суддівської системи. Я не збираюся виступати адвокатом жодного з правоохоронних органів, які повинні були забезпечити неупереджений розгляд справ щодо вбивств на Майдані і відповідальності старої влади", - заявив він в інтерв'ю українським телеканалам.

При цьому Порошенко натякнув, що посадити регіоналів буде непросто.

"Вони намагалися замаскуватися. Вони вивезли з собою і ретельно до цього готувалися - всі докази, всі записи, знищили зброю, з якої стріляли, знищені накази. Але це не повинно нас зупинити в тому, що ми повинні притягнути їх до відповідальності", - сказав він.

Нагадаємо, що Верховна Рада зняла недоторканність з трьох депутатів, але тільки один з них є представником колишньої влади. Йдеться про Сергія Клюєва, котрий втік. Нардеп Сергій Мельничук без недоторканності продовжує ходити в парламент, Ігоря Мосійчука заарештували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram