ГоловнаПолітика

Парламентський комітет Україна-ЄС позитивно оцінив проведення реформ

Співголови комітету закликають країни ЄС допомогти Україні.

Парламентський комітет Україна-ЄС позитивно оцінив проведення реформ

Україна повинна спробувати припинити будь-які спроби проведення місцевих виборів на Донбасі в обхід українського законодавства.

Про це йдеться в спільній заяві співголів парламентського комітету Україна-ЄС Андрія Пленковича та Остапа Семерака з нагоди річниці одночасної ратифікації Угоди про Асоціацію з ЄС Верховною Радою і Європарламентом.

У заяві також відзначаються успіхи уряду у виконанні УА з ЄС та проведенні реформ.

"Ми цінуємо допомогу Європейської комісії та держав-членів ЄС українській владі у проведенні проєвропейських реформ. Прогресу вже досягнуто, і ми в першу чергу говоримо про прийняття в першому читанні поправок до Конституції України щодо децентралізації та реформу національної поліції", - заявили Пленковіч і Семерак.

Крім того, вони висловили підтримку якнайшвидшому впровадженню безвізового режиму з ЄС і вступу в дію з 1 січня 2016 року угоди про зону вільної торгівлі. А також закликали країни, які ще не ратифікували Угоду про Асоціацію між Україною та ЄС, докласти максимум зусиль для прискорення цього процесу.

Нагадаємо, Угода про асоціацію України з Євросоюзом має набути чинності з 1 січня 2016 року, але для цього потрібно, щоб усі 28 членів ЄС ратифікували документ. 22 країни ЄС вже завершили ратифікацію, чотири країни (Бельгія, Нідерланди, Чехія та Італія) перебувають у процесі ратифікації і дві країни (Греція і Кіпр) ще не починали процес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram