ГоловнаПолітика

Рада не змогла звільнити міністра охорони здоров'я Квіташвілі

Виходець із Грузії не спрацювався з Ольгою Богомолець.

Рада не змогла звільнити міністра охорони здоров'я Квіташвілі
Фото: www.dyvys.in

Верховна Рада не задовольнила заяву про відставку міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі.

Спікер парламенту чотири рази ставив на голосування це питання. Першого разу низка депутатів не голосувала, вимагаючи назвати винних у корупції при закупівлях ліків. Квіташвілі зрештою назвав компанію "Вектор-Фарма", а також звинуватив попереднє керівництво МОЗ у корупційних тендерах в кінці 2014 року. Другий, третій і четвертий рази голосування також були безуспішними.

Після цього спікер перейшов до інших питань порядку денного.

Перед голосуванням, виступаючи з парламентської трибуни, Квіташвілі заявив, що не спрацювався з комітетом Верховної Ради з питань охорони здоров'я, очолюваним Ольгою Богомолець. За його словами, комітет заблокував проект медичної реформи Детальніше про претензії комітету до Квіташвілі читайте в інтерв'ю з Богомолець.

Нагадаємо, Квіташвілі подав у відставку на початку липня, проте Рада його заяву не розглядала, тому він продовжив працювати на посаді.

За даними LB.ua, головний кандидат на місце міністра - відомий кардіохірург, голова Інституту серця Борис Тодуров. Другий номер у списку фаворитів - генеральний директор клініки "Оберіг" Віктор Рибчук. Також говорять про можливе призначення міністром інфекціоніста Володимира Курпіти, який працював у ВООЗ і п'ять років очолював Всеукраїнську мережу людей, які живуть з ВІЛ. Ще один кандидат - директор Інституту трансплантології Олександр Усенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram