ГоловнаПолітика

Причетних до переслідування українців росіян особливо "відзначать" у списку санкцій

У списку з'явиться окремий розділ з прізвищами причетних до політичного переслідування українців у Росії.

Причетних до переслідування українців росіян особливо "відзначать" у списку санкцій
Фото: EPA/UPG

Указом Президента в середу введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 вересня 2015 року, яке значною мірою посилило введені Україною санкції.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає Укрінформ.

"У цьому списку з'явилися громадяни Росії, які брали участь у незаконному переслідуванні Надії Савченко. Але це лише початок", - підкреслив міністр.

За його словами, ставлення Росії до наших громадян, яких вона незаконно утримує, не залишає Україні іншого вибору, як продовжувати розширювати список, тому "на наступному етапі в списку санкцій з'явиться окремий розділ".

"У нього ми будемо вносити всіх осіб, причетних до політично вмотивованого кримінального переслідування в Росії всіх українських громадян. Я підкреслюю слово "всіх". Ми захищаємо кожного нашого громадянина. І кожен, хто порушує їх права, понесе відповідальність. Ми умовно називаємо цей перелік "список Савченко-Сенцова", але стосуватиметься він всіх політв'язнів", - підкреслив Клімкін.

Міністр повідомив, що Європарламент вже приєднався до заклику формувати такий список.

"Чекаємо від всіх наших партнерів підтримки нашої ініціативи з формування списку. Список повинен стати символом незгоди демократичного світу з методами тоталітаризму і деспотизму, репресій і вседозволеності, які використовує Москва", - підкреслив він.

Нагадаємо, 16 вересня Президент Петро Порошенко підписав указ РНБО про введення обмежувальних заходів стосовно понад 400 фізичних і більше ніж 90 юридичних осіб Російської Федерації та інших країн, причетних до анексії Криму та агресії на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram