ГоловнаПолітика

Захарченко підписав "указ" про вибори в "ДНР" 18 жовтня

Сепаратисти зривають мінські домовленості

Захарченко підписав "указ" про вибори в "ДНР" 18 жовтня
Фото: EPA/UPG

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко в середу підписав "указ" про призначення виборів до органів місцевого самоврядування на 18 жовтня 2015 року.

Його заяву публікує сепаратистський інформагентство ДАН.

Втім, 18 жовтня вибори через нестачу грошей відбудуться тільки у містах.

"На першому етапі громадяни ДНР проголосують за голів міських і районних адміністрацій. У першу чергу ми будемо обирати глав Амвросіївського, Новоазовського, Старобешівського, Тельманівського районів, у містах Горлівка, Дебальцеве, Докучаєвськ, Донецьк, Єнакієве, Жданівка, Кіровське, Макіївка, Сніжне, Торез, Харцизьк, Шахтарськ та Ясинувата", - заявив Захарченко.

Наступні етапи передбачають обрання керівників усіх інших рівнів - сільських, селищних і т.д. Повністю завершити виборчий процес місцевого рівня сепаратисти планують у першому півріччі 2016 року.

Нагадаємо, 2 липня Захарченко вже заявляв, що призначив на 18 жовтня 2015 року проведення "місцевих виборів" на підконтрольній йому території. У "ЛНР", у свою чергу, призначили вибори на 1 листопада 2015 року

Україна і Захід заявили, що самопроголошені вибори в "ДНР" і "ЛНР" означатимуть зрив мінського процесу та спричинять санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram