ГоловнаПолітика

Рада прийняла відставку голови апарату ВР

Валентин Зайчук обіймав посаду 13 років

Рада прийняла відставку голови апарату ВР
Валентин Зайчук

Верховна Рада задовільнила заяву про звільнення керівника апарату парламенту Валентина Зайчука.

За таке рішення після перерви з п'ятої спроби проголосували 238 депутатів. Перші чотири голосування не набрали необхідних 226 голосів. Після цього спікер парламенту Володимир Гройсман оголосив перерву на 15 хвилин. Перерва затягнулася майже на годину.

66-річний Зайчук керував апаратом парламенту з 2002 року. У лютому цього року стало відомо, що Зайчук у 2013 році отримав 463,6 тис. гривень зарплати і 319,5 тис. гривень пенсії, тобто щомісячні виплати держави чиновнику перевищували 65 тис. гривень.

Апарат Верховної Ради - внутрішній допоміжний орган парламенту, який складається з посадових, службових осіб та технічного персоналу і здійснює функції організаційного, правового, інформаційного, соціально-побутового, аналітичного, матеріально-технічного та іншого забезпечення діяльності парламенту, його структурних підрозділів і народних депутатів. Співробітники парламентського апарату самі жодних державно-владних рішень від імені парламенту або його структурних підрозділів не ухвалюють, а лише забезпечують розробку проектів таких рішень, їхню підготовку і виконання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram