ГоловнаПолітика

В Одесі запобігли вбивству лідера місцевого Євромайдану

За підозрою в підготовці замаху затримано шістьох членів КПУ.

Співробітники Служби безпеки України затримали в Одеській області членів диверсійної групи, яка планувала кілька гучних терористичних актів і замовних убивств.

"За завданням кураторів із ГРУ Генштабу Росії члени групи збиралися, зокрема, здійснити вибухи в місцях дислокації правоохоронців, на військових об'єктах, волонтерських і проукраїнських громадських організацій. Групу сформував колишній співробітник російської спецслужби, який перебуває на тимчасово окупованій території АР Крим. Першим її завданням була фізична ліквідація лідера одеського Євромайдану", - сказано в повідомленні СБУ.

Співробітники спецслужби задокументували факти розробки членами групи й узгодження з представником російської спецслужби докладного плану вбивства активіста на маршруті його руху до місця проживання в передмісті Одеси. Замовне вбивство планували здійснити у вересні 2015 року. Безпосередніми виконавцями злочину мали виступити члени одного з районних центрів Одеської обласної організації Комуністичної партії України.

Напередодні скоєння злочину правоохоронці затримали всіх шістьох виконавців. У них співробітники СБУ вилучили документальні матеріали, які підтверджують факт планування ними акції фізичного усунення активіста під безпосереднім керівництвом іноземця. Затримані дають свідчення про особисту участь і розподіл ролей у реалізації злочинного задуму.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 (підготовка до злочину) і ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram