ГоловнаПолітика

Послом Франції в Україні призначено Ізабель Дюмон

Дюмон у Києві буде стежити за виконанням мінських угод і перебігом реформ.

Послом Франції в Україні призначено Ізабель Дюмон
Изабель Дюмон
Фото: ambafrance-ua.org

Дипломатичну місію Франції в Україні з вересня очолює Ізабель Дюмон.

Про це повідомляють на сайті посольства Франції в Україні, де розміщено привітання новопризначеного посла.

"Для мене дуже почесно представляти Францію в Україні - країні, з якою я вже дещо  знайома і яка мені дорога. У нинішній період кризи зв'язки між нашими країнами стають важливішими, ніж будь-коли. Франція приєдналася і продовжує брати участь у врегулюванні конфлікту і захисті цілісності України. Мені самій довелося працювати над підготовкою мінських угод і здійснювати моніторинг їхнього виконання: я робитиму це і в Києві, безпосередньо на місці подій", - йдеться в повідомленні.

Також Дюмон запевняє, що Франція залишається пліч-о-пліч з Україною в процесі розпочатих внутрішніх реформ, яким вона має намір приділяти велику увагу і надавати підтримку.

"Урешті-решт, крім суто дипломатичних аспектів, моя місія в Україні також стосується французької спільноти. Через консульський відділ ми допомагаємо і захищаємо інтереси наших громадян в Україні, багато з яких проживає тут, незважаючи на нинішні труднощі. Я вітаю наших співвітчизників, які вирішили жити і працювати в цій країні, яка, незважаючи на кризу, пропонує багато можливостей", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в березні Великобританія призначила Джудіт Гоф на посаду свого посла в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram