ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Раду скасувати заставу для корупціонерів

Президент застеріг від розчарування суспільства у зв'язку з можливістю рішень суддів відпустити затриманих на поруки або під заставу.

Порошенко закликав Раду скасувати заставу для корупціонерів
Фото: dyvys.in

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із керівниками фракцій коаліції, на якій обговорив низку важливих законопроектів, які Верховна Рада має розглянути найближчим часом.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Як наголошують у повідомленні, Порошенко зазначив, що зустріч пройшла з ініціативи керівників фракцій і він завжди відкритий до спілкування. «Я вважаю спілкування з парламентом надзвичайно важливим, і якщо фракції коаліції хочуть організувати зустріч зі мною, я, як президент, відкритий до цих зустрічей. Вважаю, що дискусії і роз'яснювальна робота щодо змісту законопроектів є ключовим елементом пошуку компромісів, знаходження взаємоприйнятних рішень, координації наших дій, які роблять нашу країну сильною, не дають можливості агресору реалізувати сценарій  дестабілізації ситуації всередині країни і забезпечують єдність парламентських сил», - зазначив Порошенко.

Акцентуючи на найважливіших для розгляду цього пленарного тижня рішеннях, президент назвав законопроект про підвищення соціальних стандартів і змін у бюджет, який був прийнятий на засіданні уряду за участю глави держави.

Також президент закликав знайти компроміс всередині коаліції для запропонованого ним законопроекту про підвищення або скасування мінімальної суми застави під час обрання запобіжного заходу для низки вироків, пов'язаних з корупцією. Голова держави зазначив, що за останній час правоохоронні органи у взаємодії з СБУ та прокуратурою затримали «на гарячому» кількох чиновників.

Президент назвав це хорошим знаком, але застеріг від розчарування суспільства у зв'язку з можливістю рішень суддів відпустити затриманих на поруки або під заставу. «Я впевнений, що тут нам єдність коаліції потрібна як ніколи», - наголосив президент.

Голова держави також наголосив на необхідності поліпшити законодавче забезпечення, яке дозволить повернути в Україну цінності, які були вкрадені попередньою владою. «Це не тільки бажання українського народу, не тільки частина нашої коаліційної угоди, а й де-факто наше зобов'язання щодо безвізового режиму», - сказав президент.

Нагадаємо, 9 вересня електронна петиція про скасування грошової застави для корупціонерів набрала більш ніж 25 тис. підписів. Це означає, що петицію повинен розглянути президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram