ГоловнаПолітика

Затриманому на кордоні російському військовому дали 15 діб

Суд заарештував двох росіян, що опинилися в Луганській області

Затриманому на кордоні російському військовому дали 15 діб
Задержанный Виктор Барсуков
Фото: ntv.ru

Суд заарештував затриманого на кордоні російського військового і його брата на 15 діб. Про це в коментарі 112 каналу сказав начальник прес-служби Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

"Вчора рішенням суду було винесено вирок - 15 днів утримання під арештом", - повідомив він.

Нагадаємо, вдень у суботу Міноборони Росії звинуватило Україну у викраденні свого військовослужбовця Віктора Барсукова і його брата Миколи Барсукова з села Чорткове, яке знаходиться поруч з українським Міловим. Інцидент, за даними російських силовиків, стався 12 вересня близько 6:00 ранку.

За версією Держприкордонслужби Барсукови самі перейшли кордон у військовій формі без розпізнавальних знаків. Один з чоловіків мав при собі внутрішній паспорт РФ, а інший - військовий квиток, згідно з яким він є військовослужбовцем ЗС Росії з однієї з військових частин Воронезької області.

Затримання російського військового послідувало після двох схожих інцидентів на адміністративному кордоні Херсонської області та окупованого Росією Криму.

5 вересня троє українських десантників пішли купатися і зникли, а потім ФСБ Криму повідомило, що вони нібито перейшли кордон, щоб поспілкуватися з російськими морськими піхотинцями. Військових досі утримують в Криму.

11 вересня прикордонне управління ФСБ по Криму повідомило про затримання ще одного українського прикордонника, який нібито прийшов "брататися" до російських прикордонників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram