ГоловнаПолітика

Луценко виступив за американську модель резервної армії в Україні

Лідер фракції БПП не бачить можливості переходу на стовідсотковий контракт.

Луценко виступив за американську модель резервної армії в Україні
Фото: yes-ukraine.org

Голова парламентської фракції Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко виступає за створення в Україні резервної армії за американським зразком. Про це він сказав у суботу на форумі YES у Києві, пише "Інтерфакс-Україна".

"Потрібно прийняти закон і запровадити практику формування резервної армії, яка була б прикріплена до відповідних військових частин і могла б і захищати свої території від гібридної війни, і бути спрямована на посилення своєї військової частини на фронті", - сказав Луценко.

Луценко зазначив, що ця армія повинна бути створена за американським зразком "резервістської армії", яка, децентралізована на місцях, має єдине командування, котре виконує загальну задачу.

При цьому Луценко відкидає можливість переходу виключно на професійну армію.

"Мій особистий погляд, ми повинні збільшити контрактників на фронті, як мінімум до 70 відсотків, і при цьому не відмовлятися від мобілізації, оскільки жодна країна не може протистояти російській атаці, спираючись виключно на професійне військо. Це має бути поєднання професійних військ на передовій і загальної мобілізації в тилах", - цитує Луценка РБК-Україна.

Нагадаємо, попередній міністр оборони Валерій Гелетей пропонував будувати армію за швейцарським зразком, коли у збройних силах служать усі чоловіки, періодично проходячи перепідготовку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram