ГоловнаПолітика

Луценко: голова поліції повинен мати досвід роботи у США чи Європі

Без керівника Національної поліції просування реформи неможливе.

Луценко: голова поліції повинен мати досвід роботи у США чи Європі
Фото: 24.ua

Лідер фракції Блоку Петра Порошенка у Верховній Раді Юрій Луценко вважає, що головою Національної поліції України має стати людина з досвідом роботи в Західній Європі чи США.

Про це він заявив у суботу на формі YES, що проходить у Києві.

"Згідно з планами уряду, ще в серпні мали створити Національну поліцію і призначити її начальника. Без цього неможливе просування поліцейської реформи, і я закликаю, щоб керівником Національної поліції в цих умовах стала людина, яка працювала в Західній Європі чи Америці, має досвід західного підходу до аполітичної поліцейської структури і нічого не розуміє в українській політичній системі", - сказав він.

Луценко наголосив, що знайти таку людину потрібно якнайшвидше.

Нагадаємо, Кабмін створив Національну поліцію як центральний орган виконавчої влади минулого тижня, 2 вересня.

На посаду її начальника президент Петро Порошенко намагався запропонувати заступника голови МВС Еку Згуладзе, але вона відмовилася.

Закон "Про національну поліцію" ухвалили 2 липня цього року, опублікували в парламентській газеті "Голос України" 6 серпня. Закон набирає чинності через три місяці з дня, наступного після дня публікації, крім деяких положень. Зокрема щодо поліцейських підрозділів патрульної поліції в Києві цей закон набирає чинності з дня його публікації. У частині про поліцейські підрозділи в Одесі та Львові - з 20 серпня 2015 року.

Закон про міліцію втрачає силу. Співробітників міліції, які хочуть працювати в новій поліції, можуть прийняти на службу за результатами конкурсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram