ГоловнаПолітика

Чубаров: "Візьміть соратників Путіна за одне місце"

Лідер кримських татар зачитав листа татарина, узятого під варту в Криму.

Чубаров: "Візьміть соратників Путіна за одне місце"
Фото: yes-ukraine.org

Депутат Верховної Ради, керівник Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров закликав міжнародну спільноту впливати на соратників президента Росії Володимира Путіна жорсткими фінансовими методами, щоб вони й собі тиснули на президента РФ. З такою емоційною промовою він виступив на міжнародній конференції YES у Києві.

Спочатку депутат згадав про "двох політичних аутсайдерів у Криму", прозоро натякаючи на незаконний візит Володимира Путіна і Сильвіо Берлусконі на півострів. Потім зачитав уривок із листа заарештованого ФСБ кримського татарина в Криму, який виходив на проукраїнські акції й виступав проти захоплення Криму росіянами.

Рефат Чубаров наголосив, що питання повернення Криму Україні не можна відкладати надовго, тому що на півострові живуть кримські татари, яким щодня загрожує небезпека від окупаційної влади. "Якщо це питання відкласти на 10, а гірше - на більшу кількість років, то кримськотатарського народу там може вже й не бути", - сказав Чубаров.

Найяскравіша частина його промови стосувалася тиску на президента Росії Володимира Путіна. У відповідь на запитання, що може зробити міжнародна спільнота, реагуючи на окупацію Криму, Чубаров зазначив: "Задіюйте фінансові інструменти. Візьміть соратників Путіна за одне місце, щоб вони увірвалися в його кабінет".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram