ГоловнаПолітика

Виконання Мінських угод має бути завершено 31 грудня, - Геращенко

В іншому разі санкції слід посилити, вважає Уповноважений Президента.

Виконання Мінських угод має бути завершено 31 грудня, - Геращенко

Виконання Мінських угод повинно завершитися 31 грудня 2015 року, інакше має відбутися посилення санкцій проти тієї сторони, що не виконує їх.

Про це повідомила Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко в ефірі "5 каналу".

"Мінський процес має бути завершений 31 грудня, інакше має відбутися посилення санкцій проти тієї сторони, яка їх не виконує. Ми не можемо пролонгувати на роки, це неправильно. І до кінця року ключове, що повинно статися, - це не тільки вщухнути вогонь на сході Україна, не тільки звільнення всіх заручників... Але й ключове - до 31 грудня повинен бути встановлений контроль на російсько-українському кордоні... Це питання болісне... І ми це усвідомлюємо", - сказала вона.

Геращенко додала, що гуманітарний процес, відновлення Донбасу та вирішення проблем переселенців буде непростим після зомбування людей російським телебаченням.

"Усе це неможливо без двох речей: це ситуація безпеки і встановлення кордону", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше колишній президент України Леонід Кучма, який представляє країну на переговорах у Мінську, висловив сподівання на виконання мінських угод до кінця року, але він розглядає різні сценарії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram