ГоловнаПолітика

Турчинов - Лаврову: Разом з найманцями не забудьте вивести з України регулярні війська

Керівник РНБО прокоментував заяву російського МЗС

Турчинов - Лаврову: Разом з найманцями не забудьте вивести з України регулярні війська
Фото: www.rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов прокоментував заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про необхідність виведення іноземних найманців з території України.

Як повідомляє офіційний сайт РНБО, Турчинов порекомендував Лаврову вивести з території України не тільки найманців, а й регулярні війська.

"Можна погодитися з Лавровим, що з нашої території необхідно терміново вивести іноземних найманців, але разом з російськими найманцями керівництву РФ потрібно не забути вивести регулярні підрозділи російських збройних сил і не тільки з Донбасу, а й з Криму", - зазначив Турчинов.

Нагадаємо, глава російського МЗС заявив про наявність на території України іноземних найманців з обох сторін конфлікту на Донбасі. "Ви бачите по телебаченню, як з Європи: із Західної, зі Східної, - з Балкан і на Донбас, і на територію, контрольовану Києвом, приїжджають люди, у тому числі з півночі Європи - з Балтії, Скандинавії, дають інтерв'ю. Тож Мінські угоди передбачають, звичайно, усунення всіх цих людей, які воюють, з території України", - сказав Лавров.

Раніше Турчинов заявив, що інженерні підрозділи російської армії навели п'ять понтонних переправ через Сіверський Донець на ділянці, де по фарватеру річки проходить державний кордон України з Росією, а також обладнали під'їзні шляхи до цих переправ. Все це, за його даними, зроблено в рамках підготовки вторгнення російських військ в Україну.

Влада РФ при цьому постійно заперечує присутність регулярних російських військ на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram