ГоловнаПолітика

У Києві затримано голову Держслужби зайнятості Кашубу

Чиновника підозрюють в отриманні хабара в розмірі 622 тис. гривень

Сьогодні в Києві співробітники Служби безпеки затримали голову Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Ярослава Кашубу.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

"Чиновник організував механізм отримання хабарів від учасників тендерних торгів, які проводила держслужба. У протиправних схемах він використовував підлеглих, які змушували підприємців платити "данину" за перемогу в тендерах", - йдеться в повідомленні.

Повідомляють, що чиновника затримали у службовому автомобілі в центрі Києва під час отримання хабара у розмірі 622 тис. гривень. Під час огляду машини правоохоронці також виявили велику суму грошей в іноземній і національній валютах і мисливську рушницю з патронами.

"Я думаю сьогоднішній випадок змусить замислитися тих, хто хоче заробляти гроші злочинним шляхом", - заявив глава СБУ, який прибув на місце затримання корупціонера.

Нагадаємо, Кашубу призначили главою Державної служби зайнятості 24 лютого 2015 року.

Ярослав Кашуба народився у 1970 році у Львові. Закінчив Львівський державний університет імені Івана Франка, за спеціальністю "юрист". У 2002 році закінчив Міжрегіональну Академію управління персоналом за спеціальністю "менеджер бізнесу".

У 2007 році закінчив Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при президентові України за спеціальністю "магістр державного управління". Заслужений економіст України. Доктор економічних наук.

Трудову діяльність розпочав у 1991 році на посаді помічника заступника голови Львівського міськвиконкому.

З 1995-го по 2006 рік працював на керівних посадах в органах державної влади, установах медичної, наукової сфери.

З 2006-го по 2008 рік - голова представництва Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва у Львівській області - радник голови Держкомпідприємництва.

З 2008-го по 2010 рік - заступник голови Львівської ОДА.

З 2010-го по 2014 рік - професор кафедри теоретичної та прикладної економіки Національного університету "Львівська політехніка".

У травні 2014 року повернувся на державну службу. Спочатку працював у Департаменті забезпечення діяльності міністра фінансів України, згодом - начальником Державної фінансової інспекції у Київській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram