ГоловнаПолітика

Українське МЗС анонсувало зустріч Порошенка і Обами в Нью-Йорку

Дата і формат зустрічі ще обговорюються.

Українське МЗС анонсувало зустріч Порошенка і Обами в Нью-Йорку
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко обов'язково зустрінеться з Бараком Обамою в рамках засідання Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй, яка пройде в кінці вересня.

Про це заявив під час міжнародного форуму YES міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Зараз ми працюємо над програмою Президента. Зустріч [з Обамою] обов'язково буде, якого дня, ми точно не знаємо... Ми працюємо над різними форматами", - сказав він.

Варто зазначити, що в Росії вже кілька тижнів обговорюється можливість зустрічі їхнього президента Володимира Путіна з Обамою на полях ГА ООН. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що такої зустріч у графіку Путіна немає і що Вашингтон з такою ініціативою до Росії не звертався. У Білому домі не коментують можливості такої зустрічі.

70-та сесія Генеральної Асамблеї ООН розпочнеться 15 вересня. 25-27 вересня відбудеться саміт, на якому мають прийняти глобальні цілі в галузі сталого розвитку на період 2015 року. Вони прийдуть на зміну Цілям тисячоліття, прийнятим у 2000-му. 28 вересня відкриється загальнополітична дискусія, де зможуть виступити представники всіх 193 держав - членів ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram