ГоловнаПолітика

У роботі тристоронньої контактної групи бере участь посол США, - Порошенко

США і ЄС постійно координують свої позиції щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

У роботі тристоронньої контактної групи бере участь посол США, - Порошенко
Фото: Facebook / Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко заявляє про участь посла США в роботі тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це він сказав в інтерв'ю програмі Prime Time.

"На засіданнях тристоронньої контактної групи, я думаю, це мало хто розуміє, хтось знає, постійно присутній представник Сполучених Штатів Америки в ранзі посла", - заявив Президент.

Порошенко підкреслив, що США і Європейський Союз постійно координують свої позиції щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Він також знову підкреслив, що не погодиться на переговори у форматі "керівництво України - самопроголошені "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка", оскільки це спотворило б суть того, що відбувається в країні.

Нагадаємо, колишній президент Леонід Кравчук (1991-1994) виступає за проведення переговорів з врегулювання конфлікту на Донбасі за участю України, Росії, Великобританії та США (країни-підписанти Будапештського меморандуму 1994 року).

Як повідомлялося, напередодні робоча підгрупа з питань безпеки Тристоронньої контактної групи не змогла домовиться про відведення від лінії зіткнення озброєнь калібру до 100 міліметрів і танків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram