ГоловнаПолітика

Порошенко розповів про ефективність антиросійських санкцій

Позиція кожної окремої країни ЄС щодо України надзвичайно важлива, зазначив Президент.

Порошенко розповів про ефективність антиросійських санкцій
Фото: dyvys.in

Незважаючи на певні складнощі, вдалося створити потужну проукраїнську міжнародну коаліцію, яка шляхом санкцій ефективно тисне на Російську Федерацію.

Про це Президент Петро Порошенко заявив в інтерв'ю програмі Prime Time з Мирославою Гонгадзе на телеканалі "UА: Перший", повідомляє Укрінформ.

"Переговори завжди йдуть нелегко, хоча я претендую на те, що маю великий досвід переговорного процесу, і в цій ситуації це нелегкий хліб. Проблема не в тому, що США стали лідером проукраїнської коаліції, тому що позиція кожної окремої країни надзвичайно важлива. Ви собі навіть не уявляєте, наскільки важко йшли переговори з однією з країн Європейського Союзу на Ризькому саміті - з Грецією. Але я дуже вдячний Ципрасу, що він тоді змінив рішення - прийняв рішення забезпечити єдність Європейського Союзу в питанні санкцій", - сказав Порошенко.

Президент пояснив, що "випадання" хоча б однієї із 28 країн-членів ЄС означало б перемогу Росії. Тому всі кроки США і ЄС на підтримку України були чітко скоординованими.

При цьому, зауважив він, санкції ЄС щодо Росії лише тепер виглядають абсолютно природно, бо ще в січні 2014 року під час візиту на Форум безпеки в Мюнхені більшість міністрів закордонних справ країн ЄС заявили, що не готові застосовувати санкції у разі тиску Росії на Україну через підписання євроасоціації.

Нагадаємо, раніше Євросоюз погодив продовження адресних санкцій, які закінчувалися 15 вересня, проти громадян Росії і сепаратистів Донбасу та Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram