ГоловнаПолітика

Порошенко призначив голів РДА в Одеській області

Призначені чиновники пройдуть спеціалізований тренінг і вивчать досвід колег із США

Порошенко призначив голів РДА в Одеській області
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко призначив голів районних державних адміністрацій Одеської області, перших голів РДА, яких було відібрано на посади за відкритою процедурою.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

"Публічний добір кандидатів на посади в райдержадміністрації в Одеській області - це індикатор нової кадрової політики очищення державного апарату", - зазначив Порошенко.

Він також підкреслив, що старі принципи побудови владної вертикалі скасовуються.

"Це помилкова позиція, яка неприйнятна в умовах нової України. Не треба, як раніше, тасувати одну й ту саму побиту колоду", - сказав Президент.

За словами Порошенка, відсутність досвіду роботи у кандидатів є позитивним моментом, оскільки автоматично скасовує будь-які корупційні зв'язки і підвищує рівень довіри до них. Президент підкреслив, що саме довіра людей до голів РДА стане головною оцінкою їх роботи.

Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі назвав нову кадрову політику "ризикованим кроком", завдяки якому керівниками РДА стали люди з досвідом роботи в різних сферах і з різною освітою.

"Ніколи не було такої процедури ні в Україні, ні в одній з пострадянських країн. Це ризиковий, але єдино правильний крок, який ініціював Президент", - підкреслив Саакашвілі.

За його словами, призначені керівники РДА пройдуть спеціалізований тренінг, а також у них буде можливість вивчити досвід роботи американських колег.

За процедурою відкритого відбору на посади голів райдержадміністрацій було обрано і призначено 22 керівники з 26 районів Одеської області. Ще одна кандидатура - на узгодженні в Кабінеті Міністрів, 3 посади залишаються вакантними. Конкурс був більш ніж 100 чоловік на місце.

Нагадаємо, в кінці травня, в перший день на посаді голови Одеської ОДА, Саакашвілі пообіцяв, що вибере всіх голів РДА в області на конкурсі. У Кабміні заявили, що затвердять усі вибрані Саакашвілі кандидатури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram