ГоловнаПолітика

Лавров заявив про готовність "ДНР" і "ЛНР" до виборів за українськими законами

Глава російського МЗС поскаржився, що їм цього зробити не дозволяють

Лавров заявив про готовність "ДНР" і "ЛНР" до виборів за українськими законами
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що "ДНР" і "ЛНР" готові до місцевих виборів за українськими законами, але виставляють умовою заборону на участь у них "Правого сектору" та інших радикалів.

"Першою умовою підготовки виборів на Донбасі є прямі консультації та узгодження модальностей проведення цих виборів. Донецьк і Луганськ готові проводити їх на основі українського закону, вони готові, щоб спостерігачі ОБСЄ отримали право моніторити цей процес, але вони хочуть про все це домовлятися в консультаціях з українською владою. Вони виступають проти, щоб у цих виборах могли брати участь такі організації, як Правий сектор та інші радикали, що суперечить закону України", - сказав Лавров на прес-конференції у Москві.

Глава російського МЗС також вважає, що влада України робить усе, щоб на окупованій території вибори не відбулися. За його словами, закон про місцеві вибори, призначені в Україні на 25 жовтня, "прямо виключає можливість проведення таких виборів на непідконтрольних Києву територіях і на ще багатьох територіях, які безпосередньо межують з лініэю зіткнення сторін на Донбасі".

Нагадаємо, за українськими законами вибори на Донбасі проведуть 25 жовтня. Бойовики "ДНР" призначили свої вибори на 18 жовтня, "ЛНР" - на 1 листопада.

Якщо ці вибори відбудуться, Росія може отримати нові санкції від США і Європейського Союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram