ГоловнаПолітика

При губернаторах з'являться заступники з децентралізації

Заступники голів ОДА будуть відповідати за впровадження реформи децентралізації

При губернаторах з'являться заступники з децентралізації
Фото: http://versia.ru

Кабінет Міністрів планує ввести додаткову посаду заступника голови обласної державної адміністрації, який відповідатиме виключно за процес децентралізації.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Уряд також ухвалить рішення про введення додаткової посади заступника голови ОДА, який відповідатиме виключно за впровадження реформи децентралізації, займатиметься координацією з органами місцевого самоврядування та підготовкою стратегії розвитку регіонів та інвестиційними проектами", - повідомив Зубко під час зустрічі з членом постійної делегації парламенту Чеської Республіки в ПАРЄ Христиною Зеленковою в Києві.

Він також зазначив, що "тільки завдяки політичній волі президента, голови Верховної Ради і всього уряду українська влада змогла досягти цього рівня у проведенні реформи децентралізації".

Зубко також зазначив, що Рада Європи підтримала ініціативу Мінрегіону з відкриття в Україні мережі офісів з реформи місцевого самоврядування, про що було підписано спільну заяву про співпрацю.

Нагадаємо, 31 серпня Рада ухвалила в першому читанні законопроект №2217а про внесення змін до Конституції в частині децентралізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram