ГоловнаПолітика

Ярош закликав українців готуватися до акцій непокори

На таке рішення Яроша підштовхнула ситуація з арештами членів одеського осередку "ПС".

Ярош закликав українців готуватися до акцій непокори
Фото: EPA/UPG

Депутат Верховної Ради Дмитро Ярош (позафракційний) закликає громадян України готуватися до акцій громадянської непокори.

Про це він написав у Facebook.

"Закликаю всіх громадян України, бійців і активістів Національно-визвольного руху "Правий сектор" підготуватися до активних акцій громадянської непокори, основною метою яких буде ліквідація режиму внутрішньої окупації й отримання національної державності українського народу", - написав він.

Окрім того, командуванню ДУК "Правого сектору" і керівництву суспільно-політичного крила "ПС" Ярош доручив подати конкретні пропозиції щодо проведення акцій і заходів, почати переговори з представниками інших політичних, громадських, військових сил.

Ярош пояснив, що на такі рішення його підштовхнула ситуація з арештами членів одеського осередку "ПС", які він вважає репресіями проти політичних сил.

Як повідомляли 8 вересня, Приморський районний суд Одеси заарештував на 2 місяці координатора "Правого сектору" в Комінтернівському районі Одеської області Руслана Демчука, підозрюваного у викраденні депутата райради.

Нагадаємо, 31 серпня "Правий сектор" перекрив рух транспорту вулицею Грушевського в Києві, недалеко від будівлі Верховної Ради, з вимогою не приймати законопроект №2217а про зміни до Конституції в частині децентралізації влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram