ГоловнаПолітика

Порошенко виступив за вибори на Донбасі скрізь, де можна

Вільне волевиявлення - це те, що відрізняє Україну від терористів "ДНР" і "ЛНР".

Порошенко виступив за вибори на Донбасі скрізь, де можна
Фото: twitter.com/poroshenko

Президент Петро Порошенко заявив, що місцеві вибори на Донбасі мають відбутися скрізь, де це буде безпечно.

Про це він заявив на засіданні Ради регіонального розвитку.

"У мене була дискусія з представниками влади на Донбасі і територіальної громади. Аргументи щодо непроведення виборів були дуже вагомими. І я розумію всі ризики і небезпеки, але повірте мені, право людей обирати своїх представників на чесних, прозорих і демократичних виборах - це те, що відрізняє нас від політичної культури окупованих Росією територій", - сказав він.

"Там люди такого базового права позбавлені. Їхні так звані вибори навіть фарсом назвати неможливо, тому що коли голосують під дулами автоматів - це вже не фарс, а справжня трагедія. Тому я за те, щоб вибори були скрізь, крім тих районів, які безпосередньо перебувають на лінії зіткнення і де є загроза спонтанних несподіваних обстрілів, де ми просто не зможемо захистити людей", - сказав він. Як тільки в цих населених пунктах буде стабілізовано ситуацію, вибори там відбудуться.

"Як люди проголосують, так і буде", - додав він.

У свою чергу заступник голови ЦВК Андрій Мегера, який виступив після Президента, запевнив, що комісія не буде йти проти виконавчої влади і прийматиме рішення про призначення виборів згідно з пропозиціями військово-цивільних адміністрацій.

Нагадаємо, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram