ГоловнаПолітика

Порошенко: Я не ношу рожеві окуляри, але Мінські угоди працюють

Президент зазначив, що від 29 серпня вперше за півтора року на фронті не стріляють

Порошенко: Я не ношу рожеві окуляри, але Мінські угоди працюють
Фото: dyvys.in

Президент Петро Порошенко впевнений, що Мінські угоди працюють, але необхідно бути готовим до будь-якого розвитку подій і зміцнювати армію.

Про це він заявив на засіданні Ради регіонального розвитку.

"Від опівночі 29 серпня вперше за півтора року на фронті - тиша. Вчора, позавчора і сьогодні у нас не було ні єдиного пострілу. У нас були бойові дії в Луганській області - бойове зіткнення вже за межами - і ворог заплатив важку ціну за диверсію проти нас. Але Мінські угоди працюють. Хто хоче переконатися - подивіться звіти статистики про обстріли", - сказав Порошенко, аргументуючи необхідність конституційних поправок, що були прийняті Верховною Радою у першому читанні.

"Я не людина, яка носить рожеві окуляри, і тому нам потрібно зміцнювати нашу армію. Але уявіть, скільки життів ми врятували!", - додав Президент.

При цьому він не виключив, що депутати можуть повернутися до розгляду поправок до Конституції в разі ескалації конфлікту.

"Якщо Москва все-таки вирішити поховати Мінські угоди, ми повернемося до змісту змін до Конституції. Якщо, не дай Боже, дійде до воєнного чи надзвичайного стану, ніякі зміни до Конституції голосуватися не будуть", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада в першому читанні затвердила поправки до Конституції, що стосуються децентралізації. Друге читання відбудеться в грудні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram