ГоловнаПолітика

Саакашвілі прокоментував затримання лідерів Автомайдану і Правого сектору в Одесі

Глава Одеської області заявив, що Ківалов не має впливу на начальника УВС

Саакашвілі прокоментував затримання лідерів Автомайдану і Правого сектору в Одесі
Фото: rian.com.ua

Глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі прокоментував затримання одеських лідерів "Автомайдану" і "Правого сектору" Євгена Резвушкіна і Сергія Стерненка.

У своєму фейсбуці він зазначив, що не має повноважень віддавати розпорядження міліції на затримання, а про подію дізнався у Києві. "По-друге, я знаю главу УВС і впевнений, що ніякий Ківалов ніколи не зможе йому дати таких розпоряджень. По-третє, єдина порада, яку я йому давав завжди, полягала у тому, що треба тісно працювати з волонтерами та з патріотичними групами єдиним фронтом проти планів зовнішнього ворога і його внутрішніх посібників", - зазначив він.

При цьому Саакашвілі підкреслив, що в країні здійснюється "спроба повзучої антімайданівської контрреволюції з боку корумпованої бюрократії і олігархату", і силам Майдану не можна допускати елементів хаосу і насильства, щоб не давати приводу для своєї дискредитації.

Нагадаємо, Резвушкін підозрюється у причетності до хуліганських дій і завдання тілесних ушкоджень співробітнику прокуратури області 27 травня цього року, коли активісти "Автомайдану" напали на прокурора Юрія Богомолова, який представляв держзвинувачення в суді у справі звинуваченого у сепаратизмі журналіста Віталія Діденка.

Стерненко проходить у справі про викрадення й катування депутата Комінтернівської райради Сергія Щербіча, яке сталося у ніч на 27 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram