ГоловнаПолітика
Спецтема
Россия

Росія готова відновити постачання газу в Україну

Реверсний газ коштує Україні на $20-30 дорожче від російського, зазначив Медведєв.

Росія готова відновити постачання газу в Україну
Дмитрий Медведев
Фото: EPA/UPG

Російська Федерація готова до обговорення різних варіантів співпраці щодо постачання газу в Україну.

Про це сьогодні заявив журналістам прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, передає ТАСС.

"Що стосується майбутнього періоду, то ми готові до обговорення різних варіантів співробітництва. Ми завжди казали нашим українським партнерам, що готові постачати газ за ціною не гірше, ніж та ціна, яка застосовується в порівнюваних країнах-споживачах, тобто в країнах Європейського союзу, які за своєю територіальною віддаленістю близькі до України", - зазначив Медведєв.

За словами прем'єр-міністра РФ, реверсний газ коштує Україні на 20-30 дол. дорожче від російського, тому поставки з Росії є більш вигідними.

"От нехай всі, хто знає про це, прикинуть, що вигідніше? Отримувати російський газ дешевше чи отримувати газ реверсом, але на 20-30 дол. дорожче, тобто за ціною 270-280 дол. за одну тисячу кубічних метрів, я маю на увазі ціни третього кварталу", - підкреслив Медведєв.

Нагадаємо, за прогнозами Міненерго України, знижка на російський газ у IV кварталі може становити 30-40 дол. Водночас у "Газпромі" заявили, що РФ ближче до IV кварталу визначить розмір знижки на газ для України, але поки що ціна "за формулою" становитиме 252 дол. за 1 тис. куб. м.

Україна планує угоду з РФ щодо газу до кінця зими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram