ГоловнаПолітика

В Одесі затримали місцевих лідерів Автомайдану і Правого сектору

Міліція почала зачистку буйних активістів

В Одесі затримали місцевих лідерів Автомайдану і Правого сектору
Евгений Резвушкин

Міліція у вівторок затримала лідерів одеських відділень "Автомайдану" і "Правого сектору" Євгенія Резвушкіна та Сергія Стерненка.

Про це повідомив у своєму фейсбуці начальник ГУ МВС в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе.

"Лідера одеського Автомайдану запросили за повісткою до слідчого у слідче управління для оголошення підозри у скоєнні злочинів. Йому інкримінується: хуліганство й погроза або насильство щодо співробітника правоохоронних органів. Наразі вирішується питання про обрання для нього запобіжного заходу", - повідомив він.

За рішенням Приморського суду затримано лідера одеського "Правого сектору" і куратора Комінтернівського "Правого сектору" (Ярослав Демчук, - ред.) для оголошення підозри у скоєнні нападу на депутата і його викрадення.

"Яким буде запобіжний захід для цих громадян - вирішить суд", - додав Лорткіпанідзе.

Як повідомляється на сайті ГУ МВС Одеської області, за рішенням Приморського суду затримано двоє членів громадських організацій (22 і 36 років, старший з яких раніше був судимий) у зв'язку з нападом і викраденням депутата райради.

Подія мала місце в с. Фонтанка Комінтернівського району Одеської області.

Біля автозаправної станції група осіб із застосуванням фізичного насильства і травматичної зброї, викрала депутата. Зловмисники перевезли депутата до Одеси, де вимагали, щоб він відмовився від своїх депутатських повноважень. Його утримували у підвальному приміщенні і били. Нападники заволоділи банківською карткою депутата, дозволом на носіння травматичного пістолета «Форд-12», двома сім-картами мобільних операторів і 300 гривнями.

Розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 і ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України.

В іншому повідомленні ГУ МВС Одеської області, імовірно, мова йде про лідера одеського "Автомайдану" Євгена Резвушкіна. Він підозрюється у причетності до хуліганських дій і завдання тілесних ушкоджень співробітнику прокуратури області.

Його повідомлять про підозру за ч.4 ст.296 (хуліганство) і ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

За даними місцевих ЗМІ, йдеться про напад на співробітника прокуратури Київського району Юрія Богомолова. 27 травня активісти "Автомайдану", в т.ч. та Євген Резвушкін, напали на Богомолова, який представляв держзвинувачення в суді у справі їхнього соратника.

Члени "Правого сектору" проходять у справі про викрадення депутата Комінтернівської райради Сергія Щербича, яке сталося у ніч на 27 квітня. Тоді депутата зв'язали і помістили в підвал, де протягом цілої ночі били і катували, змушуючи скласти з себе депутатські повноваження. Під ранок викраденого депутата вивели з підвалу і доставили на автобусну зупинку біля будівлі Суворовського районного суду Одеси, звідки Щербіч добрався додому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram