ГоловнаПолітика
Спецтема
Россия

ФСБ заявила про затримання українських десантників на кордоні з Кримом

Трьох військовослужбовців вирішили притягнути до адміністративної відповідальності і передати українським прикордонникам.

ФСБ заявила про затримання українських десантників на кордоні з Кримом
Фото: EPA/UPG

Співробітники Федеральної служби безпеки Росії заявили про затримання в окупованому Криму трьох українських десантників 79-ї бригади Збройних сил України.

Як повідомляє ТАСС з посиланням на ФСБ Росії, їх підозрюють у незаконному перетині державного кордону РФ. Під час затримання українські військовослужбовці не мали при собі документів, додали у відомстві.

За інформацією ФСБ, бійці 79-ї аеромобільної бригади нібито хотіли поспілкуватися з російськими морськими піхотинцями.

При цьому спецслужба приписала українським бійцям вживання алкогольних напоїв, "скарги на важку службу в українських збройних силах" і "братання" з російськими морськими піхотинцями.

У ФСБ заявили також про "безглуздість перебування українських армійських підрозділів на кордоні з Кримом і відсутність порядку на українському кордоні".

Повідомляється, що українських десантників вирішили притягнути "до адміністративної відповідальності за порушення режиму державного кордону Російської Федерації і передати затриманих прикордонним органам України".

Нагадаємо, в ніч на 5 вересня на кордоні з Кримом пропали троє українських військових. За даними Генштабу, в цей район під'їжджали 2 автомобілі (УАЗ і УРАЛ) з боку Криму і, можливо, незаконно затримали наших військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram